TKO SAM JA?

Zovem se Jadranka Soco.

Rodjena sam u Splitu gdje radim i zivim.Oduvijek me zanimalo spojiti naizgled nespojivo. U svojoj edukaciji sam spajala psihu,tijelo i duh.

Zavrsila sam studij Teologije .Radim u skoli preko 20.-ak godina. Uzivaj u poticajima koje dobivam u radu sa djecom.Ucim od njih,oni su mi najbolji ucitelj.Kako bi odgovorila na izazove rada sa djecom Zavrsila sam i Psihologiju a trenutno sam u edukaciji za terapeuta, terapeutske skole koja se bavi ranim traumama a koristi rad sa tijelom.

U radu se susrećem da roditeljima koji nerijetko imaju odredjene poteskoce u odgoju djece. Ono sto primjećujem je da se premalo vaznosti daje emocijama koje su ključne u odgoju i općenito u zivotnom uspjehu.Poteskoce koje roditelji u odgoju dozivljavaju nerijetko izazivaju osjecaje straha,bijesa, bespomoćni….

Neugodni osjecaji su dio odgoja, potrebno ih je prihvatiti,utjeloviti i onda iz prozivljenog iskustva djelovati.U svom radu želim biti podrska roditeljima,djeci kada “zapnu” na svom zivotnome putu.

Zelim biti podrska onima koji imaju hrabrosti susresti se sa sobom u neugodnom iskustvu i neugodnim osjecaji ma.

Podrska onima koji zele biti odgovorni roditelji koji ce odgajati slobodno i sretno dijete spremno za zivotne izazove.

Kroz sustav individualnog pristupa,grupnog rada,radionica i predavanja obradujem sljedeće teme;

  • odnosi i komunikacija u obitelji
  • uloga unutar obiteljskog sustava
  • emocije u odnosu
  • postavljanje granica djetetu
  • traume koje tijelo pamtiti
  • kako zivjeti neopterećen proslim iskustvima…..
  • promjena je moguca

Promjena je proces u kojem nam je potrebna podrska.

Promjena je rast j kojem se mijenjamo .

PUT PROMJENE I PUT RASTA JE MOJ IZAZOV.

PUT PODRSKE JE PUT LjUBAVI.

TO JE MOJ IZAZOV…

MOJA MISIJA.

PROMJENA IZNUTRA

Cesto susretnem ljude koji su nezadovoljni nekim odnosom.

Nevazno da li je rijec o obiteljskom, poslovnom ili prijateljskom.

Tada na povrsinu naseg razmisljanja ispliva nevjerovatna iluzija u kojoj se krije uvjerenje i ocekivanje da moja radost i ispunjenje ovisi o promjeni druge osobe.

Promjena dolazi iznutra prema vani; mijenjajuci sebe mijenjamo i druge. Put promjene je put koji ukljucuje prihvacanje drugog u ljubavi i razumijevanju bez pritiska promjene.

Promjena krece od nas, uvidjanjem vlastotog nezadovoljstva koje jedino mozemo i trebamo mijenjati.

Sve ostalo je iluzija koja nas i dalje cini nesretnim.

cropped-valovi-jugo-zadar3-768x512

Obitelj je svetinja

Koliko je vazna obitelj pokazuje nepobitna cinjenica kako obitelj u realitetu prolazimo dva puta.

Obitelj u kojoj se radjamo ne biramo, primarna obitelj nas oblikuje, uci odnosima, komunikaciji, prihvacanju drugih i sebe. Sekundarna obitelj je ona koju sami kreiramo. Biramo osobu s kojom zelimo izgraditi  obiteljsku zajednicu, otvorit se daru zivota. Nismo svjesni u kojoj mjeri primarna obitelj utjece na novu obitelj. Ceznja za zajednistvom je sastavni dio nase osobnosti, usmjereni smo na drugog i drugacijeg. Ukoliko je izostalo ljubavi i topline u nasoj bazicnoj obitelji ceznju srca za toplinom, prihvacanjem i ljubavi unosimo u brak, novu obitelj. Svima nam je vazna obitelj a zivimo vrijeme u kojoj je urusena obitelj. Ogledamo li se u svetoj obitelji mnoge stvari nam mogu biti jasnije.

Sveta obitelj je nosila svoje zivotne teskoce u ljubavi, Marija Majka nije razumjela i bojala se svog poslanja. Imala je pouzdanje kada je rekla…” evo Sluzbenice Gospodnje, evo me i neka bude “. Kada je njen Sin raspravljao u duhu mudrosti sa uciteljima nije razumjela ali je vjerovala. U svom srcu je prebirala, srce koje je ispunjeno predanjem i povjerenjem hrabro koraca i kada ne razumije. U srcu koje ljubi i vjeruje uvijek se prihvaca neizvjesnost u kojoj mogu reci; …neka mi bude…IMG-20181225-WA0001