PONUDA

KAKO VAM MOGU POMOĆI ?

Kroz rad sa djecom, osvijestila sam koliko smo ranjivi i kao odrasli ljudi.

Djeca ponekad često zbog određenih obiteljskih situacija postanu odrasli, zreliji;

iznendni gubitak roditelja, bolest roditelja učini da dijete odraste.

Ali dječji svijet je poseban svijet; iskreni su, jednostavni, otvoreni i spontani.

Djeca me uvode u svijet snova u kojem je sve moguće. Odrastanjem smo prestali maštati, sanjati, igrati se, uzivati u jednostavnim svakodnevnim stvarima. U dječjem svijetu sve je moguće.

Kroz suradnju sa roditeljima sam uočila kako oni u interakciji sa svojom djecom koju odgajaju nailaze na svoje „ nutarnje dijete „ kojeg nisu svjesni.  Međusobna interakcija donosi mnoge potisnute osjećaje koje nas frustriraju i  koji su nam preteški; bijes, ljutnja, strah, odbačenost, nepovjerenje.

Moje područje rada je obitelj; odnosi unutar obitelji, komunikacija u obitelji, posebno komunikacija između roditelja i djece te partnerska komunikacija. Ponekad se u obitelji pojavi rubna situacija koja frustrira, u kojoj ne vidimo konstruktivno rješenje osim mnogih spomenutih teških osjećaja.

Odgovoran i svjestan roditelj  prihvaća i otkriva kroz odgoj svoga djeteta i svoje „nutarnje  dijete „ te na taj način postaje podrška svome djetetu a i  sebi u procesu odgoja. Put sazrijevanja u odgoju je zahtjevan, prepun izazova kako bi podigli samostalno, odgovorno i radosno dijete spremno za izazove u svom životu što i jest cilj odgoja.

Neke teme ( predavanja ) koje odrađujem u radionicama i predavanjima;

  • Odgovorno roditeljstvo
  • Konstruktivna komunikacija u obitelji
  • Postavljanje granica djetetu
  • Moja karika u obitelji
  • Emocije u braku/odgoju
  • Uloge u obitelji…
%d blogeri kao ovaj: