PONUDA

KAKO VAM MOGU POMOĆI ?

Kroz rad sa djecom, osvijestila sam jedan dio sebe koji se krije u svima nama,” nutarnje dijete ” koje sam prekrila raznim maskama kako bi prerano ušla u svijeto odraslih zbog mnogih zivotnih situacija koje sam tako htjela zaobići posebno teške.

 

Djeca me uče svojom jednostavnošću, iskrenošću, otvorenošću i spontanošću. Djeca me uvode u svijet snova u kojem je sve moguće. Odrastanjem smo prestali maštati, sanjati, igrati se, uzivati u jednostavnim svakodnevnim stvarima. U dječjem svijetu sve je moguće.

Kroz suradnju sa roditeljima sam uočila kako oni u interakciji sa svojom djecom koju odgajaju nailaze na svoje „ nutarnje dijete „ kojeg nisu svjesni.  Međusobna interakcija donosi mnoge potisnute osjećaje koje nas frustriraju i  koji su nam preteški; bijes, ljutnja, strah, odbačenost, nepovjerenje.

Moje područje rada je obitelj; odnosi unutar obitelji, komunikacija u obitelji, posebno komunikacija između roditelja i djece te partnerska komunikacija. Ponekad se u obitelji pojavi rubna situacija koja frustrira, u kojoj ne vidimo konstruktivno rješenje osim mnogih spomenutih teških osjećaja.

Odgovoran i svjestan roditelj  prihvaća i otkriva kroz odgoj svoga djeteta i svoje „nutarnje  dijete „ te na taj način postaje podrška svome djetetu a i  sebi u procesu odgoja. Put sazrijevanja u odgoju je zahtjevan, prepun izazova kako bi podigli samostalno, odgovorno i radosno dijete spremno za izazove u svom životu što i jest cilj odgoja. Kroz radionice, predavanja i individualan pristup podrška sam pojedincima  koji zatrebaju  pomoć.

Neke teme ( predavanja ) koje odrađujem u radionicama i predavanjima;

  • Odgovorno roditeljstvo
  • Konstruktivna komunikacija u obitelji
  • Postavljanje granica djetetu
  • Moja karika u obitelji
  • Emocije u braku/odgoju
  • Uloge u obitelji…

 

%d blogeri kao ovaj: